april 15, 2011

Nydelige "mom to be" kaker til inspirasjon

Bilde hentet fra mysweetandsaucy.com

Det har blitt mer vanlig nå å arrangere "baby shower", en amerikansk greie som vi har tatt til oss her i Norge.
Men hva er egentlig "baby shower"? Er det enda en anledning å "tigge" gaver?
På wikipedia står denne forklaringen: Tradisjonel baby shower var gitt familiens førstefødte, og bare kvinner kunne være tilstede. Intensjonen var da at kvinnene kunne dele kunnskap og erfaringer om det å bli en mor. I disse dager har også menn fått lov å være med og man har også baby shower ikke bare for sin førstefødte...
Siden baby shower er en "gi gaver til den blivende mor", er festen ofte arrangert og "hosted" av en nær venninne enn en familie medlem. (det blir sett som uhøflig å tigge om gaver på vegne av Deres egen familiemedlem).
Det er ikke regler for når og hvor "dusjen" skal holdes. Det bestemmes av vertinnen. Baby shower kan også være etter babyens ankomst:-)
Gjester kan ta med store eller små gaver til den blivende moren. Typiske gaver er; bleier, baby flasker, baby klær og leker. Og man åpner opp gavene under festen mens man koser seg med små retter og kaker.
Noen vertinner arrangerer Baby-tema aktiviteter, som å smake på baby mat eller gjette babyens fødedato og kjønn. Så denne tradisjonen fra Amerika kan godt bli igjen her i Norge også:-)

Så over til disse spiselige gavene som man kan gi:


Bilde er fra flickr.com

Bilde hentet fra pinkcakebox.com
Bilde hentet fra pinkcakebox.com
Bilde hentet fra pinkcakebox.com
AaaaÅååå....så nydelige kaker!! Skal du lage baby shower kake i nærmeste framtid? Håper du ble inspirert. Og mange flere kaker fins der ute på nettet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar